Det var naturlig at Tønsberg-fødte Svein – oppvokst på Frodeløkka - ble Turn-gutt. Både bestefaren og faren hadde markert seg på de blå-hvites fotball-lag, så egentlig hadde han ikke noe valg.

Svein – eller «Vårta» som mange kalte ham den gangen – ble en fryktet centerforward i Tønsbergs Turn. Så god at topplaget fra den andre siden av steingjerdet på nordsiden av Gressbanen ville ha ham. Dermed tok Svein det tunge skrittet over i Eik, der han fortsatte å score mål. Ja, så mange at det såkalte «Presselandslaget» tok ham ut til kamp.

Men fotballkarrieren ble ikke så lang fordi Svein ville få seg en utdannelse, og dermed startet studiene til arkitekt – et yrke som fortsatt skulle binde ham til idretten her i byen.

Messehus og messehaller

Svein var et naturlig valg som medlem av Messestyret, og var blant frontfigurene for byggingen av Messehuset (åpnet i oktober 1980) og de to messehallene. I Messehuset fikk både TT og Tønsberg-Kameratene sine klubblokaler. Et godt samarbeide de to klubbene i mellom gjennom flere år i Messestyret, gjorde prosjektet greit å gjennomføre. Svein var et viktig bindeledd.

Det var ingen ting å si på Sveins entusiasme og stå-på-vilje for å få ting gjennomført – også i en nødvendig, god kommunikasjon med kommunale myndigheter. Han viste at ved en kombinasjon av tålmodighet og utålmodighet kunne man få til «alt». Det er det mangeeksempler på i Sveins liv – ikke minst med tanke på hva han og familien har fått til på Furustrand Camping.

Svein ble utnevnt til æresmedlem i Tønsbergs Turnforening i 2010. I begrunnelsen sto det: «Svein ledet hovedforeningen i 1977-79 og 1981-82. Som arkitekt tegnet han Messehuset og Messehallene og var meget sentral i byggingen av disse. Meget god fotballspiller. En ressursperson innenfor mange områder i foreningen og gjort mye verdifullt arbeid gratis for oss».

Solgte gressmatta

Svein var alltid full av ideer og svært kreativ. Her er ett eksempel:

I 1984 skulle Tønsberg Gressbane renoveres bl.a. med ny gressmatte. Da foreslo Svein at den gamle «matta» som et ledd i finansieringen kunne selges til fotballinteresserte, og man kunne bli medeier i den nye Gressbanen. I løpet av få dager var 1.200 kvm solgt! Fortsatt er trolig «bitene» en del av plener i distriktet...

En annen opplevelse Svein aldri glemte og stadig fortalte om var i forbindelse med sprengningen som ble utført i grunnarbeidene til Tønsberg Ishall som var det største prosjektet Svein har stått i spissen for. Da vannet fosset ut av noen rør i bakken, var han sikker på at hovedvannledningen til Tønsberg by (og bl.a. Sykehuset) var rammet. Det var en fortvilet arkitekt og planlegger som heldigvis ganske raskt kunne konstatere at det bare var en overvannsledning som var ødelagt.

Tønsberg-idretten har mye å takke Svein Wollert-Nielsen for. I tillegg til messeområdets bygninger må vi også nevne hans tanker og ideer omkring etableringen av bl.a. Greveskogen Idrettspark og kunstisbanen på Maier Arena. Og mye, mye mer i hans kjære by Tønsberg.

Vi lyser fred over Sveins gode minne.