Å ha mulighet til å være den man er og elske den man vil er en menneskerett. For oss i Human-Etisk Forbund er det en selvfølge at alle skal ha frihet til å være seg selv.

Som humanister setter vi mennesket i sentrum. Vi er født frie og like, i verdighet og rettigheter – det innebærer også friheten til å elske de vi elsker. Ingen skal måtte skjule hvem de er. Vi har alle retten til likestilling og frihet fra diskriminering, uavhengig av livssyn, etnisitet, funksjonsevne, seksuell orientering, kjønnsidentitet og -uttrykk. Dette er verdier som det alltid er verdt å kjempe for.

LES OGSÅ: Full debatt etter Pride-flagg avgjørelse: – Ikke rart noen skeive lar være å stå fram

Vi har i et skriftlig brev oppfordret Tønsberg kommune til å støtte årets Pride-markering ved å heise regnbueflagget på alle kommunens flaggstenger inkludert Slottsfjellet. Pride-markering er viktig for å synliggjøre at kommunen er åpen og inkluderende for absolutt alle. Vi håper kommunen tar oppfordringen og deltar i feiringen av mangfold og kjærlighet.

Her i Tønsberg er det et lokalt Pride-arrangement 3.–6. juni, vi håper alle har mulighet til å delta på en de ene eller den andre måten.