– Vi ser at det i enkelte kanaler er en del feilinformasjon og faktafeil om prosessen rundt grunnerverv. Det er viktig å presisere at Bypakka, kommunene og fylkeskommunen, ikke er ute etter å lure eller utnytte noen, sier prosjektsjef Nina Knutsen.

Jeg spurte Bypakke Tønsberg-regionen på deres Facebook-side på hvilken feilinformasjon og faktafeil det refereres til her og at de gjerne kunne konkretisere dette nærmere. Til svar fikk jeg at de registrerer at det skrives ting om prosjektet som ikke er helt riktig og som kan skape tvil og usikkerhet. Jeg fikk med andre ord ikke svar på det jeg spurte om.

Det å komme med en påstand om at det i enkelte kanaler er en del feilinformasjon og faktafeil uten å konkretisere dette nærmere, burde Bypakke Tønsberg-regionen holdt seg for gode for. Jeg befinner meg i disse kanalene det refereres til, og jeg kan ikke se at det er gitt feilinformasjon og faktafeil om prosessen rundt grunnerverv. Og hvis det stemte, burde det vært en smal sak å konkretisere dette nærmere.

Brutt etiske normer?

Denne avisen skrev en sak om denne pressemeldingen 1. mai, men det ble ikke stilt ett eneste spørsmål til Bypakke Tønsberg-regionen. Saken var mer eller mindre en ren gjengivelse av pressemeldingen og man skulle nesten tro at det var kommunikasjonsrådgiveren i Bypakke Tønsberg-regionen som selv skrev saken.

En slik gjengivelse av en pressemelding utfordrer pressens samfunnsrolle, som blant annet er å være en fri, uavhengig og sannhetssøkende presse, se Vær Varsom-plakaten pkt. 1.1. Videre følger det av Vær Varsom-plakaten pkt. 3.2. at pressen skal være kritisk til valg av kilder og kontrollere at opplysninger som gis er korrekte. Det er grunn til å spørre seg om TB har fulgt de etiske normene for pressen som følger av Vær Varsom-plakaten.