Det er Tønsberglivet, Tønsberg kommune og Tønsberg og Færder Næringsforening som står bak prisen, som i år deles ut for tredje gang. Vinneren skal være en person, bedrift, lag eller organisasjon som har vært med å profilere Tønsberg på en spesielt god, fin og positiv måte. Etter at publikum i slutten av mars ble bedt om å komme med forslag på kandidater, har en jury blinket ut fire til et finaleheat der publikum inviteres til å stemme via tb.no. De som er med på oppløpssiden er Kirkens Bymisjon/BUA, kjøkkensjef Marcos Scorza på restaurant Andre Etasje på Hotel Klubben, kulturarrangør Ole Morkken og Messecup i regi av Tønsbergs Turn håndball.

Kirkens Bymisjon har fått mye velfortjent anerkjennelse for sine tilbud til barn og unge, som ikke minst handler om gratis fritidsaktiviteter og utlån av sports- og fritidsutstyr. I en tid hvor flere familier sliter tyngre med privatøkonomien som følge av prisstigning og økte lånerenter, er et slikt tilbud viktigere enn noensinne. Mange unge sliter også med sosialt utenforskap og trenger å bli møtt og sett. Det blir de her.

Tønsberg har et stort utvalg av restauranter i forhold til størrelsen, men erfaringen viser at det har vært vanskelig å holde liv i et spisested med virkelig høye kulinariske ambisjoner her i byen. Andre Etasje har så langt motbevist denne «loven». Til sommeren åpner den nye restauranten Taket på toppen av Klubben, og første arrangement blir middag servert av det italienske Bocuse d'Or-laget. Noe av argentinske Scorzas matprofil går ut på å løfte frem gode lokale råvarer, noe også Tønsberglivet har vært opptatt av via selskapet og prosjektet Skjærgårdsmat.

Ole Morkken, som snart fyller 70 år, har vært en av nøkkelfigurene i å gjøre Tønsberg til en av Norges store show- og teaterbyer sommerstid. Det vil føre for langt å ramse opp alt han har vært borti, men ved siden av Slottsfjell-pionerene har han den største æren for at kultur og underholdning i sommer-Tønsberg etter hvert ble så mye mer enn sommerrevyene på Klubben. I siste instans har det også bidratt til å gjøre Brygga til hva den er i dag.

Fjorårets messecup måtte avlyses, men TT og de mange frivillige har bitt tennene sammen og satt alt inn på å få til årets arrangement. Inntil 230 lag kan ønskes velkommen til Tønsberg den siste helgen i mai. Messecupen er ikke Norges største håndballturnering, men bidrar sterkt til å sette Tønsberg på håndballkartet i en sesong der opprykket dessverre glapp for Flint-jentene og Nøtterøy-gutta trues av degradering til 2. divisjon. En stor dugnadsinnsats må til for at alt av kamper, innkvartering og logistikk skal gå som smurt.

Vi håper du vil være med og bestemme hvem som går av med seieren. Det vi i hvert fall er trygge på, er at vi får en verdig vinner. Alle har, hver på sin måte, bidratt til å glede andre og gjøre Tønsberg til et lite grann bedre sted å bo.